Project Description

Professor T

SYNOPSIS

Na het succes van ‘Professor T’ in Vlaanderen, komt er een Engelstalige remake van de serie. Professor T is een briljante professor in de criminologie gekend om zijn exentrieke stijl en zijn extreme vorm van smetvrees. Wanneer een oud-studente, die rechercheur is bij de politie, advies vraagt bij een verkrachingszaak betekent dit het begin van een spannende  samenwerking.

GOED OM WETEN

  • De opnames vonden voornamelijk in België plaats, daarnaast in de UK.
  • Er werden maar liefst 400 Covid-testen uitgevoerd op de Belgische set, de opnames zijn volgens planning verlopen ondanks alle maatregelen.
  • Op 3 Juni wordt de serie voor het eerst vertoond op BritBox, vervolgens in de zomer op ITV. De serie zal ook ook in België te zien zijn, op VTM. De exacte datum wordt later bekendgemaakt.
  • Iedereen op set kreeg om de 4 uur een nieuw mondmasker, aan het einde van de opnames zullen dat meer dan 15.000 mondmaskers geweest zijn.
  • BEN MILLER (Bridgerton, Johnny English) speelt Professor T. en vertelde waarom hij de rol graag wilde spelen:“I saw the original Belgian series and loved so much about it, and I love how Jasper is this very unusual criminal psychologist. The stories and puzzles are really intriguing, but what I love most of all is that every character has a proper backstory. Jasper’s is revealed little by little.”

GENRE

Politieserie

REGISSEUR

Dries Vos

SCENARIO

TBC

CAST

Ben Miller

Frances de la Tour