Project Description

Bekijk trailer

Victoria (Printed circuit)

SYNOPSIS

California City werd 50 jaar geleden ontworpen door de excentrieke ontwikkelaar Nat Mendelsohn in de Mojave woestijn. Zijn droom: een tweede Los Angeles uit het stof doen oprijzen. Duizenden kilometers straten met water- en elektriciteitsvoorzieningen werden aangelegd. Sharon (50) en Lashay (24) hebben beiden een gewelddadig leven in straatbendes achter zich, en proberen nu elk op hun manier het verleden te bezweren en een eigen pad voor zichzelf te creëren. Kunnen we een verleden zomaar achterlaten en opnieuw beginnen los van wat vroeger was? Tegelijk met de falende waterleidingen, de geisers die door de aardkorst breken, komt het verleden van de personages te pas en te onpas naar boven. De complexiteit van vergeten en herinneren, van een thuis achterlaten en opnieuw creëren, is wat centraal staat in California City.

GOED OM WETEN

  • Victoria won op het internationale filmfestival van Berlijn de Caligariprijs, de prijs voor de meest innovatieve en inspirerende film in het forumprogramma van de Berlinale
  • Victoria won de Special Jury Prize op het Olhar de Cinema IFF van Brazilië.
  • Victoria werd verkozen tot de ‘Beste Belgische Documentaire van het jaar’ tijdens DOCVILLE 2020.
  • California City is vooral bekend om zijn goedkope huisvesting
  • De stad was klaar om honderdduizenden inwoners te ontvangen, maar die zijn nooit gekomen. Een interessant invalshoek om de documentaire te starten.
  • Slechts 12.000 mensen wonen vandaag in California City.
Terug naar overzicht

GENRE

Documentaire

REGISSEUR

Isabelle Tollenaere

Liesbeth De Ceulaer

Sofie Benoot

SCENARIO

Isabelle Tollenaere

Liesbeth De Ceulaer

Sofie Benoot

CAST

nvt

INVESTEREN