Project Description

Moresnet

SYNOPSIS

Na de dood van zijn vader keert Ben Schotz (34), een man getekend door zijn verleden, terug naar zijn geboortedorp Moresnet. Samen met zijn jeugdvrienden, waaronder de verbeten journaliste Zoë Kuypers (34), besluit hij om een tijdscapsule op te graven die ze 24 jaar eerder begroeven. In die kist vinden ze het dagboek van Bens psychisch gestoorde broer Daan (35). Op de laatste pagina van dat dagboek ontdekt Ben een lugubere profetie: een namenlijst met sterfdata…

Binnen de twee weken zal ieder van hen komen te overlijden. Hoe kwam deze lijst in dit vierentwintig jaar oude dagboek terecht? En waarom hun namen ?

In een race tegen de tijd trachten Ben en Zoë hun onomkeerbare lot af te wenden. Hun queeste leidt naar CALAMINE, een neuro-technologische multinational, eigendom van de briljante Nobelprijswinnaar Robert Rolin (93) en zijn opvolgster en kleindochter Eva Rolin (27). De familie Rolin behoort tot ultieme 1%; de rijkste en machtigste zakenmensen ter wereld. Met hun fortuin kunnen ze werkelijk àlles kopen. Behalve 1 ding: tijd. Of toch ?

In MORESNET kruisen 2 levensvisies de degens: de maakbaarheid van het het leven versus de onontkoombaarheid van het lot.

GOED OM WETEN

  • Frank van Passel is bekend als regisseur en producent van fantastische producties zoals Tabula Rasa, Vele Hemels en Clan. Op het Filmfestival van Cannes won hij met Manneken Pis onder meer de Semaine de la Critique en de Prix Guillermo Del Toro. Hij won het Hollywood Film Festival met Villa des Roses.
  • Moresnet is een zesdelige high-end fictiereeks met verhaalpotentieel voor meerdere seizoenen.
  • Jonas van Geel kent u wellicht van Jonas & Van Geel, Patrouille Linkeroever of De Zonen van Van As.
  • De reeks speelt in de Euregio Maas-Rijn, de rijke grensstreek tussen Duitsland, Nederland en België.
    Centraal in de Euregio ligt het Belgische Moresnet.
  • Na de Eerste Wereldoorlog werd Moresnet – waar de zinkmijn ondertussen minder belangrijk was – aan België toegevoegd.
Terug naar overzicht

GENRE

Mysterie Thriller

REGISSEUR

Frank Van Passel & Jonas van Geel

SCENARIO

Jef Hoogmartens, Jonas van Geel, Frank van Passel

CAST

TBC

INVESTEREN