Project Description

GELDWOLVEN

SYNOPSIS

De timide fraude-expert Frank Van Dam (Tom Van Dyck) heeft zijn vertrouwen in de goedheid van de wereld wat verloren, zeker nu zijn vrouw hem verlaten heeft. Hij ontdekt langzamerhand een hele andere kant van zichzelf, een duistere kant die nooit eerder aan het licht kwam. Wanneer hij besluit samen te werken met zijn tegenpool Chris De Wulf (Joren Seldeslachts), gaat Frank een hele andere richting uit.

Chris is een charmante twintiger die iedereen om zijn vinger kan winden, hij verdient zijn brood met kleine oplichterijen. De inhoudelijke kennis die Frank in huis heeft en het lef dat Chris drijft, blijken een gouden combinatie. Het geld stroomt binnen en voor het eerst in zijn leven breekt Frank de regels. Hij evolueert naar een meesterbrein, een wolf in schaapskleren die iedereen te snel af is. Maar verblind door ambitie en succes worden de oplichterijen die Frank en Chris bekokstoven steeds groter, en zo ook het gevaar…

GOED OM WETEN

  • Geregisseerd door GIJS POLSPOEL, Vlaamse regisseur bekend van Danni Lowinski, Spitsbroers, De Rodenburgs en PROFESSOR T.
  • TOM VAN DYCK vertolkt de hoofdrol. Hij speelde mee in successeries zoals Het eiland, In de gloria, Alles kan beter, Van Vlees en Bloed en De Parelvissers.
  • Voor de serie MET MAN EN MACHT was TOM VAN DYCK co-auteur en won hij de INCLUSIEVE GRIFFEL voor het personage dat werd gespeeld door Els Laenen, een actrice met het downsyndroom.
  • JOREN SELDESLACHTS is 27 jaar oud en speelde al in Blinker en Blinker, Het Bagbag-juweel, Spitsbroers, Beau séjour en 13 geboden.
  • Andere bevestigde castleden zijn JADE OLIEBERGMARJAN DE SCHUTTER (Albatros) en SAÏD BOUMAZOUGHE (Mocro Maffia).
Terug naar overzicht

GENRE

Heist

REGISSEUR

Gijs Polspoel

SCENARIO

Kristof Hoefkens

Gijs Polspoel

Maarten Goffin

Hasse Steenssens

CAST

Tom van Dyck

Joren Seldeslachts

Marjan de Schutter

Jade Olieberg

Saïd Boumazoughe

INVESTEREN