Project Description

Bekijk trailer

FRANGINES

SYNOPSIS

Op zoek naar een erfenis vinden de twee jonge zussen Rose en Billie iets veel kostbaarder; de liefde van een vader en een heropgebouwd gezin.

De twee zussen Rosie en Billie groeiden beide op in adoptiegezinnen; de ene bij frietkot uitbaters en de ander bij een bourgeoise dame. De dochters komen terug in contact met elkaar op het moment dat hun vader wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Hij werd opgesloten voor zijn criminele acties, waarbij hij zijn jonge dochters betrok. De hereniging zorgt voor veel vragen. Rosie wilt graag de liefde van haar vader voelen maar Billie focust zich meer op het geld dat hij kan bieden. De zoektocht van alle drie de personages levert een prachtige ‘road movie’ op, die in het teken van familie staat.

Uniek aan Frangines is dat het in de vorm van een webserie wordt gereleased. Een modern medium dat inspeelt op de behoefte aan online streaming, met de mogelijkheid om de serie overal en op ieder moment (gratis) te bekijken.


GOED OM WETEN

  • Productiehuis BELUGA TREE (Adorables) werkt voor deze serie samen met GIRAFEO.
  • Het is een WEBSERIE van 8 afleveringen, die geheel in BELGIË worden gedraaid.
  • De Belgische regisseur LAURENT DRYON maakte eerder de webserie BURKLAND en documentaires als AZORES, OPEN ROADS en ALONE TOGETHER.
  • Director of Photography is de Brusselse JULIEN CHARPENTIER.
  • Opnames beginnen op 16 juni en lopen tot en met 07 juli. De webserie wordt in december van dit jaar nog gereleased op RTBF en maakt onderdeel uit van hun ‘RESTART‘ initiatief dat in het teken staat van het ontwikkelen van jong talent in de cultuursector na de Corona crisis.
Terug naar overzicht

GENRE

Drama, thriller, road movie

REGISSEUR

Laurent Dryon

SCENARIO

Laurent Dryon

Stefan Hougaerts

Anouchka Walewyk

CAST

Céline Beutels

Aloula Watel

Jean-Michel Vovk

Felix Vannoorenberghe

Baptiste Sornin

INVESTEREN