Project Description

Fields of hope

SYNOPSIS

In ‘Fields of Hope’ wordt het tragische verhaal van een verbannen Creoolse gemeenschap verteld. Zij werden door de Britse autoriteiten van de Chagos eilanden gejaagd om plaats te maken voor het Amerikaanse leger. Wanneer de vervaldatum van het huurcontract van dit leger dichterbij komt, proberen de bannelingen een nieuwe verlenging te voorkomen in een moedige poging om hun droom van een terugkeer naar huis waar te maken. Het is deze strijd, in de media en op de rechtbank uitgevochten, die in deze documentaire een gezicht krijgt door Sabrina Jean, leidster van een vereniging voor Chagos vluchtelingen in Engeland. Naast Sabrina’s gevecht, verkent deze film ook de behoefte om de wonden van de traumatische erfenis van een gemeenschap te genezen en te bouwen aan een thuis en een betere toekomst.

GOED OM WETEN

  • Deze documentaire verloopt in samenwerking met het productiehuis Clin d’oeil. Caviar werkte al eerder met hen samen voor de documentaire ‘The Art of Becoming’, die met meerdere awards bekroond werd.
  • In juni 2016 is de crew afgezakt naar Abkhazia waar het voetbal team van de Chagos eilanden meedeed aan de “CONIFA World Football Cup for micronations and stateless persons”.
Terug naar overzicht

GENRE

Documentaire

REGISSEUR

Olivier Magis

SCENARIO

Olivier Magis

CAST

nvt

INVESTEREN