Project Description

De Joodse Raad

SYNOPSIS

Uit geen ander land in West-Europa zijn tijdens de tweede wereldoorlog zoveel Joden afgevoerd als uit Nederland. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De Joodse Raad werd opgericht op bevel van de Duitse bezetter en bestond uit hoogwaardige leden uit de Joodse samenleving in Amsterdam. Wat eerst een communicatiemedium moest vormen, groeide snel uit tot een luguber doorgeefluik ten dienste van de efficiënte deportatie van meer dan 100.000 Joodse Nederlanders.

Deze vijfdelige historische dramareeks vertelt het verhaal van de vooraanstaande voorzitter David Cohen en zijn dochter Virrie, een heldhaftige verpleegster. Beiden geloven steevast het juiste te doen voor hun volk, maar ze komen hierdoor haaks tegenover elkaar te staan. Geleidelijk verstikt hun relatie middenin een al even verstikkende situatie die enkel verliezers kent.

Voor dit project bundelen Caviar en Levitate Film opnieuw de krachten. Het vorige gezamenlijke project, de film De Slag Om De Schelde, prijkte niet alleen wekenlang bovenaan de lijst van meest bekeken films op Netflix, het sleepte ook maar liefst 5 Gouden Kalveren in de wacht.

GOED OM WETEN

  • Voor dit prestige project slaat Caviar weer de handen in elkaar met het Nederlandse productiehuis Levitate. We werkten eerder samen aan De Slag om de Schelde, die in 2020 op nummer 1 heeft gestaan van meest bekeken film op Netflix. 
  • De art director is de Belgische Hubert Pouille, die met De Slag om de Schelde een Gouden Kalf won.
  • De Gentse Hannes de Maeyer zal de muziek componeren voor deze bijzondere serie, dat belooft!
  • De volledige post-productie is in handen onze eigen Caviar post-productie afdeling in België: LOOM.
  • De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog.
  • Het is een miniserie; iedere aflevering duurt 50 min en er zijn 5 afleveringen in totaal.
Terug naar overzicht

GENRE

Dramaserie

SCENARIO

Roos Ouwehand

CAST

Wordt binnenkort aangekondigd

INVESTEREN