Project Description

Bekijk trailer

Before We Die: Crime thriller serie

SYNOPSIS

Before We Die vertelt het meeslepend verhaal van Hanna Svensson, een bevlogen politieagente. Haar zoon Christian komt na een tweejarige gevangenisstraf op vrije voeten, voor een arrest waarvoor Hanna hem destijds zelf heeft opgepakt. Christian heeft haar dit nooit vergeven en heeft om deze reden alle banden met haar verbroken.

Wanneer haar collega en geliefde Steven wordt ontvoerd, mengt Hanna zich in het onderzoek naar een beruchte drugs gang waar hij mee bezig was. Ze raakt verwikkeld in een aangrijpende zoektocht en komt in contact met de infiltrant van Steven, die een goede bekende van haar blijkt te zijn…

Het verhaal trekt je op hoog tempo mee door een reeks van spannende plot-twists en onverwachte onthullingen. De sterke personages worden voor morele dilemma’s gesteld. Familiebanden, relaties en verraad zorgen ervoor dat je je aandacht nooit verliest voor deze stijlvolle thriller.

GOED OM WETEN

  • Before We Die is gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige Zweedse thriller.
  • De serie bestaat uit 6 afleveringen en is op 26 mei 2021 uitgekomen op Channel 4 in de UK. De eerste aflevering werd door ruim 2 miljoen kijkers gevolgd.
  • De opnames vonden plaats tussen augustus en november 2020, in het Verenigd Koninkrijk en België.
  • Het is voor Jan Matthys niet de eerste keer dat hij aan een Engelstalig drama werkt. Zo regisseerde hij afleveringen voor de BBC1 dramaserie ‘Baptiste’ met Tom Hollander en BBC2 serie ‘The Lost Kingdom’.
  • Bekijk hier de trailer van Before We Die.
Terug naar overzicht

GENRE

Crime thriller

REGISSEUR

Jan Matthys

SCENARIO

Gunnar Nilsson, Niklas Rockström, Wilhelm Behrman

CAST

Peter Van Den Begin

Gene Bervoets

Lesley Sharp

INVESTEREN