Project Description

REBEL

SYNOPSIS

Op zoek naar een identiteit

Na de dood van zijn vader is Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen uit Molenbeek, op zoek naar een identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere lokale gangster-broer Kamal. Op deze jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven eruit zal zien.

GOED OM WETEN

  • REBEL werd geselecteerd voor de Midnight Screenings tijdens het Cannes Film Festival van mei 2022. De film is vanaf 05 Oktober 2022 in de Belgische Kinepolis zalen te beleven.
  • Adil & Bilall regisseerden eerder BAD BOYS FOR LIFE, dat talloze box office records brak en de best scorende film van 2020 is.
  • Het Belgische filmmakersduo trok voor het eerst de aandacht van Hollywood met hun film BLACK, een Romeo & Juliet-achtig drama dat zich afspeelt in de wereld van de georganiseerde misdaad in België, dat de Discovery-sectie van het Toronto Film Festival 2015 won, waar het in première ging.
  • REBEL is een echt passieproject“, aldus Adil & Bilall. “Het is voor ons heel persoonlijk om dit verhaal te kunnen vertellen over onze generatie, en die zoeken naar identiteit. We hebben een krachtig creatief team samengesteld en zijn verheugd om dit eindelijk op het grote scherm te brengen. “
  • De veelgeprezen choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui (ANNA KARENINA, APES ** T), directeur fotografie Robrecht Heyvaert (BAD BOYS FOR LIFE) en componist Hannes De Maeyer (BLACK, GANGSTA) zullen ook aan de productie deelnemen.
  • REBEL wordt geproduceerd door Caviar (SOUND OF METAL, THE RIDER, BLACK) in coproductie met Beluga Tree (FRANKIE), Calach Films en Le Collectif 64.
  • Wild Bunch International verzorgt de internationale verkoop en zal het project introduceren bij kopers op de virtuele markt in Cannes.
Terug naar overzicht

GENRE

Drama

REGISSEUR

Adil El Arbi & Bilall Fallah

SCENARIO

Jan Van Dyck
Kevin Meul
Adil El Arbi & Bilall Fallah

CAST

Amir El Arbi

Aboubakr Bensaihi

Lubnah Azabal

INVESTEREN