Project Description

Aller/Retour

SYNOPSIS

Onderweg naar een beter leven

Erika, vrachtwagenchauffeur sinds jaar en dag, staat op het punt te vertrekken naar Bordeaux. Haar rit krijgt een bijzondere wending wanneer Idy, een migrant uit Afrika, ter hoogte van Parijs uit de vrachtwagen van Erika probeert te sluipen en een paar rake klappen krijgt. Wanneer een derde partij zich wil moeien escaleert het, de situatie is zo schrijnend dat Erika’s enige optie is om Idy mee aan boord te nemen en zo zijn leven te redden. Het begin van een reis waarin twee volledig verschillende levens worden samen gegooid, waar leed, liefde en vriendschap worden gedeeld…

GOED OM WETEN

  • Dorothée Van den Berghe regisseerde eerder ROSIE & MOUSSA waarmee ze in 2018 de Ensor voor Beste Jeugdfilm won, en MY QUEEN KARO welke werd vertoond op het Toronto International Film Festival en het Tribeca Film Festival New York.
  • De opnames zijn 15 februari van start gegaan in België en zijn volledig afgerond. De post-productie zal zich buigen over de montage deze zomer, tot september.
  • Ruth Beeckmans studeerde aan het Brusselse Ritcs, theater is haar niet ongekend en ook op tv is ze geen vreemd gezicht. Ze was eerder te zien in TABULA RASA, ROSIE & MOUSSA, LOFT en THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en won ze in 2019 de Ensor voor Beste Actrice.
  • Zie hier de aflevering van het VRT journaal van 10 maart, met een item over de opnames van ALLER/RETOUR.
  • Aller/Retour is een productie van Caviar in samenwerking met de VRT, Kinepolis Film Distribution (KFD) zal de film in de Benelux verdelen.
Terug naar overzicht

GENRE

Drama

REGISSEUR

Dorothée Van den Berghe

SCENARIO

Michaël De Cock

CAST

Ruth Beeckmans

Welket Bungué

INVESTEREN