Project Description

Bekijk trailer

De Slag om de Schelde

SYNOPSIS

November 1944. Op een onder water gelopen eiland in Zeeland vechten meer dan 10.000 geallieerden en Duitsers tegen elkaar in een strijd die het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog zou betekenen. De wegen van drie jonge mensen – een Nederlandse jongen die vecht voor het Duitse leger, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat zich heeft aangesloten bij het verzet – kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met keuzes tussen goed en kwaad. Keuzes voor vrijheid, in welke vorm dan ook.

GOED OM WETEN

  • Eerder regisseerde Matthijs Van Heijningen ook al de Amerikaanse horrorfilm ‘The Thing’ met Mary Elizabeth Winstead en Joel Edgerton in de hoofdrollen.
  • Scenariste Paula Van der Oest kreeg internationale bekendheid toen ze werd genomineerd voor een Academy Award® voor de beste buitenlandse film Zus & Zo.
  • De opnames vonden plaats in België, Nederland en Litouwen van oktober 2019 tot maart 2020.
  • De film trok reeds 400.000 bezoekers in de Nederlandse zalen, en won daarmee de Platina Film Award. Hoofdrolspelers Gijs Blom en Susan Radder namen de prijs in ontvangst op 10 augustus 2021.
  • Ook in België zal de film te zien zijn, vanaf 15 oktober zal hij op Netflix verschijnen.
Terug naar overzicht

GENRE

Oorlogsfilm

REGISSEUR

Matthijs Van Heijningen Jr.

SCENARIO

Paula Van der Oest

CAST

Mathijs Scheepers, Ariane van Vliet, Koen de Sutter, Marthe Schneider, Tom Felton (van Harry Potter)

INVESTEREN